Wanneer schakelt u een incassobureau in en geeft u de vordering uit handen?

Wanneer schakelt u een incassobureau in en geeft u de vordering uit handen?

Wanneer schakelt u een incassobureau in? Als u openstaande facturen heeft of als uw uitstaande lening niet wordt terugbetaald. Het komt vaak voor dat bedrijven en particulieren, ondanks meerdere herinneringen, hun onbetaalde facturen niet uit handen durven te geven. De reden hiervoor is dat men bang is om de relatie met de debiteur te verliezen.

 

Rood Incasso en Juridisch Advies - blog - Wanneer schakelt u een incassobureau in en geeft u de vordering uit handen linkedin

Welke stappen kunt u zelf zetten, voordat u de vordering uit handen geeft?

Belangrijk is dat u, naast het versturen van herinneringsbrief en aanmaningsbrief, persoonlijk contact zoekt met uw debiteur. Door het persoonlijke contact weet u direct, waarom uw debiteur niet betaald of wanneer hij wel gaat betalen. U kunt de volgende stappen volgen, voordat u de vordering uit handen geeft.

 

Stap 1:

Download onze herinneringsbrief. Verstuur deze brief 3 dagen na de betalingstermijn. U rekent in deze brief nog geen incassokosten of rente. In deze brief hanteert u een korte betalingstermijn van 7 dagen. Tevens voegt u een kopie van de openstaande factuur of bijvoorbeeld een overzicht van het openstaande leningsbedrag.

 

Stap 2:

Ontvangt u geen betaling, ondanks de herinneringsbrief? Zoek dan persoonlijk contact met uw debiteur. U kunt hiervoor langs gaan bij uw debiteur of u kunt telefonisch contact opnemen met uw debiteur. Door het persoonlijke contact kunt u samen tot een oplossing komen. Bevestig de gemaakte afspraken met uw debiteur per e-mail.

 

Stap 3:

Is uw debiteur onbereikbaar, is er geen oplossing gevonden of worden de gemaakte afspraken niet nagekomen? Dan kunt u onze aanmaningsbrief downloaden. Hierin geeft u aan dat de vordering uit handen wordt gegeven aan een incassobureau, wanneer uw onbetaalde factuur niet wordt voldaan. Tevens waarschuwt u uw debiteur dat bij geen betaling incassokosten en rente in rekening worden gebracht.

 

Stap 4:

Is uw openstaande factuur niet (volledig) voldaan? U kunt uw openstaande factuur uit handen geven.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.